God jul

God jul

torsdag 25. februar 2016

Det nærmer seg vår og sommer

Hei folkens
Det nærmer seg vår og sommer i landet og for undertegnede som bor på Jæren nærmer det seg raskere enn hos alle dere andre.
Onsdag 24. februar hadde Nordsjørittet og Tv2 invitert til sykkelkickoff i Stavanger og ditt måtte vi selvsagt dra.
Minimesser med salg av utstyr og sykler, mange kjente venner fra sykkelmiljøet på Jæren, foredrag om mat, om trening, om antidoping og info om Tour des Fjords, Nordsjørittet og sykkel VM i Bergen 2017 var noe av det som stod på timeplanen.

Det hele ble avsluttet med 1,5 time innspilling av Tv2 programmet Peloton som vises på tv den 6. mars. Masse kjente sykkelfjes både på scenen og blant publikum.
Dag Otto Lauritzen som de fleste kjenner fra sykkel og tv skrøt veldig av det nordnorske publikumet fra de tre årene som har vært med Arctic Race of Norway, til stor jubel fra de mange fremmøtte utflytta nordlendingen som var tilstedet.

Et veldig interessant foredrag holdt en mann ved navn Henrik Orre. Henrik er Tønsberg gutt og har i snart 3 år vært kokk for det engelske profflaget Team Sky. Team Sky er nok verdens mest profesjonelle lag og det var imponerende å se all logistikken med mat og utstyr som skal til for å holde dette igang. Som en kuriositet kan det nevnes at Team Sky, årlig bruker 30.000 drikkeflasker under trening og ritt..
Alle vi tre kompisene som var der ilag kjøpte selvsagt boka til Henrik, Velochef.

Det var en inspirerende kveld og jeg kjenner allerede at lysten på å komme på sykkelen igjen er større enn på lenge.

Det blir også moro å følge de norske sykkelgutta i år. Både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen virker å være i knallform nå rett for alle vår-klassikerne drar igang.

Få med dere disse godbitene:
6-13. mars: Paris — Nice
19. mars: Milan-San Remo
3. april: Flandern rundt
10. april: Paris — Roubaix

Kan jo også nevne at sykkel VM i Bergen høsten 2017 kommer til å bli det største idrettsarrangementet i Norge siden OL på Lillehammer i 1994. Det er bare å bestille seg overnatting og flybillett til Bergen men husk å besøke Tour de Nordkyn og kanskje Arctic Race of Norway først? :-)

Husk også å komme dere til Kjøllefjord på spinning med Kjøllis Spinning Team, tror det er ledige sykler der når de trener.

Sykkelhilsen

Frank Å. Pedersen
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar